Vad som bör och inte bör hända i en emergency situation

När man ser något så tydligt vara på väg att gå åt pipsvängen så finns det ju vissa saker som man önskar skulle hända. Det kom jag att tänka på igår när jag såg att hästarna var på väg att promenera iväg längs vägen så här kommer en liten lista på saker som bör och inte bör hända i en emergency situation.

  1. Man bör inte se en annan häst inse att "shit nu blir jag ensam" och börja gå/tänka springa efter den rymmande hästen.
    -Däremot bör man se till att den andra hästen ser att man står i vägen och itsället för att ta raka vägen ut svänga av på en sida av lyktstolpen så att man själv i sista sekund hinner slita upp tråden mitt framför näsan på hästen så den stannar.
  2. En annan sak som inte bör hända är att den nästan rymda hästen tänker börja springa omkring och skrika på sitt onda ben.
    - Däremot bör nästanrymlingen bestämma sig för att om man ska springa måste man tömma magen först och i ett moment of weakness hinner man nappa tag i grimman och stoppa in hästen i hagen.
  3. Du bör inte se rymlingen springa iväg mitt i vägen och ta sikte på grannens potatisland
    -Det som istället bör ske är att rymlingen promenerar i raskt tempo på högersidan av vägen och tar en räcersväng på grannens lägda, på sidan av potatislandet.
  4. Du bör inte se rymlingen fortsätta förbi den andra hagen full med hästkompisar på väg mot okänt mål och inse att man varken har pellets, hink eller någon som helst chans att fånga hästen om den inte bryr sig om kompisarna och bara går
    -Det som borde ske är att medan man försöker tänka ut hur man ska gå vidare ser hästen ångra sig och springa tillbaka ner på lägdan man står på.
  5. En annan sak som inte bör ske är att rymlingen inte alls har lust att komma utan springer iväg när man försöker fånga den och att hästkompisarna får krupp och springer längst bort i andra änden av hagen och man ser att rymlingen tänker springa med.
    -Det som istället bör ske är att rymlingen springer rakt mot dig för att hon har insett att du kanske ska släppa in henne i hagen, stannar och låter sig snällt ledas iväg hem igen.

Hästarna | |
Upp