2010 - Året då jag fick allt som jag någonsin velat ha

Ja så var det här året nästan slut. Tänk att det alltid blir så till sist, efter 365 dagar. Konstigt fenomen det där.

Det är väl dags för den årliga lilla resumén, dags att ta fram allt i minnet igen, det bästa är nog att ta fram hårddisken, ja den externa alltså och kolla igenom lite bilder, för ska jag vara helt ärlig tror jag det är där jag hittar det som har varit värt att minnas. I stora drag i alla fall.

Here we go:

Januari var som den brukar, snöigt. Skolan innebar praktik 95% av tiden vilket i sin tur innebar att jag fick spendera min tid precis som jag ville ha det, här hemma hos hästarna.


I februari fortsatte det snöa, Métisse växte som ogräs, men inte lika fort som snön. Jag började intensivkursa mig till körkortet.


Mars var månaden som jag fick mitt efterlängtade körkort(eller hur var det nu igen, efterlängat? nja men kanske nödvändigt), vi släppte ihop Molly och Métisse igen efter avvänjning och det första Métisse gjorde var att skita i Molly för att istället smita ut från ridbanan och halvt fastna i djupsnö.I April var det hårdträning inför kommande tävling som gällde, det var också månaden som ridbanan i princip över en natt gick från halvsnöig och blöt till helgrusig och torr och där hästarna mer liknade gummibollar än hästar.I Maj blev Métisse ett år gammal och the D-day infann sig med tävling på Dannero. Métisse var superduktig och skötte sig så bra att hon blev 2 a i sin klass. Pirri och jag tävlade ihop för första gången och förutom att han höll på dö av att se grinden gick det ändå rätt bra.


I Juni åkte vi på tävlingsroadtrip till fiendeland, det visade sig bli en lyckad resa med duktiga hästar. Vi tog studenten, Molly och Métisse kunde räkna sig själva som riktiga stadshästar och poserade självklart framför Fjällräven center, och i studentpresent fick jag det jag allra mest någonsin ville ha men som jag räknat med att jag varit tvungen att bli rik för att kunnat få.


Juli kom med en ny kamratskap på tillfälligt besök och det tillsammans med att Molly blev konstaterad dräktig igen gjorde att vi tog tag i planerna om att bygga ut stallet och började riva ut väggen till garaget.


Augusti stiftade vi bekantskap med ännu en ny kamrat, vi gjorde dessutom en ny tvådagars roadtrip, den här gången genom fiendeland ner till sundsvall där vi genomförde ännu en lyckad tävling.
September kom med en liten kamrat på ännu mer tillfälligt besök, Métisse och jag övade orientering i träns och vi hann med en tävling till den här gången klubbmästerskap på hemmaplan. Då Métisse var halt fick jag aldrig veta hur hennes andra tävling skulle slutat utan det blev Pirri och jag som fick hålla ställningarna, ett riktigt bra team hade vi hunnit bli tycker jag. Det var också då som jag började min distansutbildning på högskolan på gotland, avancerad webbprogramering.Oktober var månaden som det forna garaget aka förrådet fick lämna sin roll som ja, förråd, för att bli garage igen, fort var ju det gjort då hålet i väggen fanns kvar bakom lite brädor och isolering. Det var också vi den tidpunkten som hålet i stallväggen blev ett faktum och då den första snön valde att anlända och Pirri blev mystiskt halt.November var månaden jga blev attackerad av en blåmes (talgoxe,grönfink, skrattmås, kamikazebird, whatever..) och när hästarna blev lurade till att vara lite snygga bara för att jag ville fota lite och inte minst då chiefen började få lite ordning på köksrenoveringen.December var månaden som det nya stallet började stå klart, och , skäms på mig, den enda månaden den här året som jag inte har tagit ett enda kort på hästarna såvida man räknar bort några magbilder på Molly. Dessutom var Shamir och Bestis ner på ridskolan och gjorde ett litet gästspel i deras luciashow med ett flygande barrel race.

Ja det var väl ungefär mitt 2010 i ett nötskal. När jag ser tillbaka på det såhär tycker jag nog att det har varit ett av mina bästa år på länge. Mm, jo, det får jag nog säga.

Bilder | | Kommentera |

Mina 12 favoritbilder

Här kommer mina 12 favoritbilder under året. Jag sätter egentligen mig själv i en ganska omöjlig situation då jag har ett antal 1000 att välja på och att välja, det har liksom aldrig varit min grej. Men jag gör ett försök.

Äh, who am I kidding, det här är 12 stycken av mina favoritbilder, det får duga.

Bilder | | Kommentera |

Best of: Januari 2010

Eftersom det är årets sista dag, precis som rubriken antyder, här kommer lite best of citat från mitt januari 2010, enjoy!

"Inatt är det hockey, ja jag vet att det är imorgon egentligen. Men för mig är det inatt tills jag kliver upp för då är det imorgon. You know what I mean."

"Jag gillar vintern, bara det inte är 30 grader varenda dag. Så är det. Och där är vi nu."

"Shit, har inte tid, modo is on, vi vinner snart. typ sju minuter kvar jag måste koncentrera mig.
"

"Dagens väder: kolmörkt, stormvindar, några minusgrader. Vem behöver en meterolog?
"

"Det bästa av alla världar, choklad, modo och så mjölk på det"

"Kan-inte-stanna-måste-gå-fortare-benen-hänger inte-med-jag tror-jag måste-trava"

"Jag behövde bara sitta och försöka att inte frysa ihjäl istället för att driva största delen av tiden, det kan mycket väl vara första gången."


Tankar | | Kommentera |
Upp