Hur man vet att det är mycket snö

Det finns många olika sätt man kan ta reda på huruvida det är mycket eller lite snö ute. Förslagsvis så kan man antingen titta ut genom fönstret eller ta en tumstock och mäta. Däremot är det svårt att svara på hur mycket snö som är mycket, om ni förstår hur jag tänker.

För att reda ut det hela tänkte jag visa en liten enkel skala på hur man kan bedöma det hela.

Ett lätt sätt för att få en överblick är att ta en titt på hustaken. Problemet där är ju att det bara är den snön som har snöat innan taket var skottat som man kan se, inte en helt rättvis bedömning alltså.


Ett annat mätmedel är snödrivorna som bildas, ser man bara öronen av sin häst kan man dra slutsatsen att det är ganska bra med snö.
 
Att hunden försvinner i snömassorna betyder att det är mycket snö.

Men det allra säkraste tecknet på att det är mycket, och då menar jag mycket snö, är när hästarna ser ut att hoppa över hinder när de galopperar och att de försvinner i snön i landningen.
Slutsats: det räknas nu officiellt som att det är mycket snö ute.

Bara en sån där tanke, när jag tömde in bilderna från kameran insåg jag att jag har fått ännu en mapp på kameran, vilket kort sagt innebär att jag har tagit myycket kort. Första mappen från 1-9999, andra mappen 1-9999 så nu är jag 200 kort in på den tredje mappen.

Från typ sista veckan i augusti 2009 till februari 2010 har jag alltså tagit lite drygt 20 000 kort, lite fint avrundat runt 100 kort per dag. Det är banne mig inte dåligt. Nu när jag har gjort lite närmare beräkningar, har jag sparat 4852 kort av dessa 20 000, ser man på, det ger en kostnad per kort på 6000/4852 = 1.23 kr per kort. Ganska värt det, i alla fall i mina ögon.

Nog snurrat om detta, mer bilder på Métisse och hennes snödykningar lägger jag snart upp på www.theacephoto.blogspot.com
Allmänt | | Kommentera |

Shabby the sealion

Det verkar inte bli vår på ett tag. I alla fall inte om man tittar ut just nu.

Hästarna ser ut som snöhögar och tycker inte alls att det är vidare mysigt ute, de är lite blöta om man säger så, tänkte först rida lite men jag avskrev det, det är svårt att borsta dyngsura hästar.

Hockey om en halvtimme då, känns ju najs. Men innan dess borde jag duscha. Det fanns inte riktigt med varmvatten bara annars hade jag gjort det tidigare. Aja hellre skitig än nerkyld och ren, både med och utan horn.

Tänk att jag alltid känner som att jag har massor att skriva men när det väl kommer till kritan blir det mest bara en väderleksrapport av det hela..

Mycket skumt

Allmänt | | Kommentera |

Å det firar jag med..

Varit i stan idag, hade lite klassmöte och diverse annat snack. Snöat har det gjort hela dagen också men så länge som det är varmt och inte 30 grader kallt får det gärna snöa för mig.

Magen är numera full med jordgubbar och kladdkaka, det är inte helt fel kan jag tala om, känns riktigt nice. Och imorgon börjar hockeyn igen efter ett för långt uppehåll. Det är lika bra att börja med en seger så jag tycker vi kör på det, hemmamatch och allt.

Här är en ny bild från idag, provade mitt nya närbildsfilter och självutlösare. De var wunderbara, jag som tidigare haft en närbildsgräns på 28 cm på 18-55 mm objektivet har gjort att jag typ inte kunnat ta närbilder som jag velat, det andra objektivet går det bättre att ta närbilder eftersom det är mer zoom, men då är det istället 50 cm närbildsgräns. Här är ett med både filterna alltså +14 i förstoring, great alltså.
 Och här är ett med bara det med +4 och så självutlösaren så klart, inga mer darr på kameran nu inte!

Förresten köpte jag en bok på bokrean i torsdags, den heter "konsten att läsa tankar" av Henrik Fexeus. Faktiskt en riktigt intressant och rolig bok, jag blev fast i den så fort jag började läsa. Rekommenderas!

Nu tillbaka till verkligheten hehe
Allmänt | | Kommentera |
Upp