Ridicilös

Jag blir så less, i nästan alla böcker det finns om hästar och ridning kan man läsa något med kontentan av att om du låter din häst slicka på dina händer/mata den ur handen kommer den, tids nog, börja bitas.

Say whaat?!

Det är ungefär som att säga att du inte får låta din hund slickas för då kommer den börja bitas, att du inte får lära din hund sitta för tids nog kommer den lägga sig ner eller att du inte får lära hästen att en smackning betyder framåt för då kommer den inte stanna.

Allting handlar om vad man lär sin häst/hund/katt/apa/giraff/koala. När du lär din häst att en smackning betyder gå lär du den också att den ska stanna när du säger ptro, om du lär hunden att sitta, lär du den alltså att kommandot sitt bara betyder sitt och ingenting annat.

Bara för att jag låter min häst slicka mig på handen/ger den mat i handen betyder inte det att jag låter den bita mig. Alltså, den lär sig, på samma sätt som den lär sig allting annat, att det är ok att slickas, men inte att bitas.

And så var den frågan utredd.

Hästarna | | Kommentera |

Curriculum vitae

Sådärjag, nu är mitt Cv done and done. Det blev mycket snygg om jag får säga det själv, och det får jag ju.

Nu är det bara det kruxifixet med att skriva ett personligt brev. Inte det lättaste kanske. Nä för man ska, enligt experterna, skriva så att man får med de egenskaper som arbetsgivaren efterfrågar i annonsen men man får inte göra det i en klyscha. Hur lätt är det på en skala?

Not lätt alls på något vis.

Dessutom hur ska man benämna sina kunskaper. Jag menar jag har läst franska på högstadiet, fick till och med VG när jag var klar men nu när jag skulle försöka prata lite franska var det enda som jag kunde komma på lite siffror och den engelska/franska sången från eurovision för något år sedan.

Franska nivå -1 endast baskunskaper eller vad..


Eftersom jag numera börjar likna en älg istället för ren ska jag ta mig i kragen och promenixa med pluttan och sen köra ett pass Zumba innan jag hoppar in i duschen.


Tankar | | Kommentera |

Det är sommar

Nu är det sommar, termometern visar 22,8 grader ute och även om det nu råkar vara så att den ligger precis i solen spelar det ingen roll.

Nancy och jag har tagit tillvara på det vackra vädret och har varit ute och jobbat redan. Hon tyckte det var lite jobbigt att trava över upphöjda bommar på volt, inspänd. Men hon var riktigt duktig och fick belöning med den dagliga massagen i solen sen.

Dags att designa mitt cv så jag kan söka lite sommarjobb. Det kommer bli epic snyggt. True that.

 

Hästarna | | Kommentera |
Upp