In between the lines

Jag är född naturligt snabb, jag kan inte hjälpa det. Today har varit en supereffektiv day kan man säga.

Innan lunch tog jag ut Shamir och motionerade ginzan i dryga fyrtio minuter. Solen värmde så jag tyckte det var rätt bra medan det två som var tvungen att röra på sig tyckte det var jobbigt varmt.

En hundmotionär
Eftersom det var typ 40 minuter kvar tills alla skruttar skulle ha lunch tänkte jag att det var lika bra att ta in Molly och försöka borsta av henne berget av spån som hon lagrar i sin päls. Det gick väl sådär, men efter ett idogt borstande var det åtminstone några kg mindre, hon var blank och svansen och manen var utredda.

Ett spånberg

Nancan hade lite beslutsångest när jag skulle hämta henne i hagen. När hon såg åt jag var påväg åt hennes håll galopperar hon iväg efter staketet i djupsnön, längst bort i hagen vänder hon och kommer galopperandes tillbaka och låter mig fånga henne. Hon har sitt eget humör den där tanten. I vilket fall så körde vi miljöträning idag. Jag sa till henne att det är dags att hon är lite modig, hon som är så stor, vilket hon inte riktigt höll med mig först, men sen tror jag hon insåg att det inte var så jäkla farligt att vara lite modig. När vi gick tillbaka i hagen hade vi tillsammans överlevt en ikeapåse på ett dressyrspö blåsandes i vinden runt, över, under och ovanpå Nancy, inte illa.

En modig en

Métisse och jag tog oss i kragenoch övade showmanship, de svåra grejorna, som att kunna vända ett helt varv på bakdelen och att kunna stå helt stilla fastän jag snurrar runt och hunden springer omkring på banan och att kunna backa med små steg för att kunna korrigera fötterna vi uppställning. Precision med andra ord. Å för varje pass jag tränar med henne så blir jag lite varm i hjärtat för hon är både smart och duktig.

En finslipad en

Sist men inte minst tog jag ut Pirri, red honom barbacka på ridbanan en sväng. Gin har varit med mig lös på banan hela dagen, Nancy brydde sig inte, Métisse tyckte att hon verkade skitrolig och hade nog helst velat smyga efter henne som en panter(dock vet jag vad hon har för gener så det är ingen bra ide..), medan Pirri tyckte att hon var lite spännande/suspekt. Det enda han gjorde var dock att snegla lite misstänksamt mot henne när hon stod vid snökanterna och filosoferade.

En halvtigångsatt en

Till råga på allt har jag även hunnit med att läsa ut en 384 sidor lång bok, tränat en liten stund (poängterar en liten stund) och duschat. Puh jag blir nästan trött av att läsa det här. Nu har jag bara en sak kvar på min to-do list, det är att ta in hästarna men dom får vänta i nån timme till.

Chill-tajm!

Hästarna | | En kommentar |

Done and done

Sådärja, klockan är halv nio, frukosten är intagen, stallet är mockat, höet är uppvägt så nu har jag hela dagen framför mig.

Kanske ska jag ta med några hästar ut på en tur idag igen, eller kanske jobba någon på ridbanan en sväng. No one knows for sure.

Är det bara jag eller är det inte roligt att planera saker? Jag ligger gärna nån timme innan jag somnar och ritar, skriver och funderar. Typ hur man ska lägga upp träningen för en häst, eller för sig själv för den delen, det kan vara någon briljant idé på något man vill göra eller helt enkelt bara några tankar som man inte vill ska försvinna.

Fast det är kanske för att det är avkopplande, att man tömmer huvudet på tankar när man klottrar ner lite grejor på ett papper. Då kan man sova gött sen utan att behöva ligga med tankar som snurrar runt runt. Dessutom att få en överblick över det man vill göra, det gör det mer genomförbart på något vis. Plus att det blir lättare att göra något om det är planerat, att orka med att jobba hästarna som man har tänk, står det träning på schemat så är det det som gäller.

Å andra sidan är det kanske bara jag. Jag gillar rutiner, scheman, planering. Struktur is the keyword, tidssparande och tankevänligt, har man saker nedskrivet behöver inte tankarna flyga omkring och oroa sig för att man har glömt något eller fundera ut på vad man ska göra hela morgondagen.

Som att tömma hjärnan typ. Put it on paper och så behöver man inte tänka mer på det.

Tankar | | Kommentera |

That's the plan

Hästarna som var ute igårnatt/imorse har varit och levt rövaren. Tydligen har dom inte varit nöjd med att vara i hagen utan sprängt grinden och filurat runt på gården. Jaja, tur att dom inte tyckte det var intressant att spränga tråden mot gården utan höll sig vid stallet och hos mamma.

Métisse har varit så duktig nu dom senaste dagarna så idag fick hon följa med Pirri ut som handhäst. Hon skötte sig jättebra till och med när vi travade våra 300 meter sprang hon så fint bredvid plutten utan ens tillstymmelse till bus. Ingenting bus alls på hela vägen hem heller. Min supersötis.

Dags att käka, who want's pancakes?

Tankar | | Kommentera |
Upp