Its the end of the.. year, part two

 Å då var det dags för andra delen, med andra ord de senaste 6 månaderna.
 
Juli var tävlingsfri, däremot var det höintag och träning för fulla muggar. Métisse treårstest närmade sig och därför övade vi löshoppning och försökte hitta en frisyr som hennes lörv till man skulle se någorlunda bra ut i. Det var ju också OS och sveriges första medalj fixades av fälttävlansryttaren Sara och hästen Wega.
 
Augusti började med lite hundpassarjobb, jag fick må gott i solen ett par dagar och sedan var det dags för norrlandsmästerskap. Métisse skötte sig kanon och tog hem segern i showmanship och såklart även titeln norrlandsmästare, Pirri hade grov separationsångest och var inte på sitt bästa prestationshumör men vi lyckades komma 2, 3 och 3. Höskörden blev klar och vi avklarade en helg med cirka 100 mil i bil. Treårstestet blev lyckat, Métisse blev mätt till 142 cm skötte sig som ett proffs men poängen blev sådär, mest troligt på grund av ryggont, 40 exteriört och 39 på hoppdelen. Dagen efter åkte vi åt andra hållet i landet och visade Cactus på premiering och även han skötte sig mycket bra. 
I september var det dags för säsongens sista tävling, den här gången på hemmaplan, Pirri var min kompanjon och vi tog hem två tredjeplatser och två vinster med tillhörande klubbmästartitlar. Det var också den här månaden som jag lite på skämt råkade halvlära Métisse att gå på toa på kommando, jag lärde mig knyta en pålstek, det var elitseriepremiär, jag körde stor traktor och omarrangerade i princip alla mina tavlor och rosetter på väggen.
Oktober var en sån där månad när egentligen inget speciellt hände, dagarna såg mest likadant ut med hästträning, matning och diverse annat skötselrelaterade saker. Dock började jag få ordning på Métisse fötter, jag införskaffade mig ett par nya glasögon, ett par episkt snyggrosa byxor och var lite skogsmulle nån dag här och där.
November kom och vintern också. Med snö på marken kunde jag rida Métisse lite mer och jag hann också med ett pass grotkörning from hell, att bryta sönder min fönsterstängning och drömma massvis med konstiga drömmar, bland annat.
Å så var vi framme i december. Så vad har hänt de senaste 30 dagarna? Jag blev kär, i en lemur.  Det har kommit snö. Å lite mer snö. Å ännu lite mera snö. Métisse och jag har börjat träna på galopp inne på banan och det går kanon. Julefriden innefann sig vid advent, lite jobb har hunnits med och framförallt en hel del härjande i snön med hästarna.
Nu står vi inför ett nytt år, ingen kan veta vad som väntar men för all del, bring it on, år 2013 du är så välkommen.
 
 
 
| | Kommentera |
Upp