Its the end of the.. year, part two

 Å då var det dags för andra delen, med andra ord de senaste 6 månaderna.
 
Juli var tävlingsfri, däremot var det höintag och träning för fulla muggar. Métisse treårstest närmade sig och därför övade vi löshoppning och försökte hitta en frisyr som hennes lörv till man skulle se någorlunda bra ut i. Det var ju också OS och sveriges första medalj fixades av fälttävlansryttaren Sara och hästen Wega.
 
Augusti började med lite hundpassarjobb, jag fick må gott i solen ett par dagar och sedan var det dags för norrlandsmästerskap. Métisse skötte sig kanon och tog hem segern i showmanship och såklart även titeln norrlandsmästare, Pirri hade grov separationsångest och var inte på sitt bästa prestationshumör men vi lyckades komma 2, 3 och 3. Höskörden blev klar och vi avklarade en helg med cirka 100 mil i bil. Treårstestet blev lyckat, Métisse blev mätt till 142 cm skötte sig som ett proffs men poängen blev sådär, mest troligt på grund av ryggont, 40 exteriört och 39 på hoppdelen. Dagen efter åkte vi åt andra hållet i landet och visade Cactus på premiering och även han skötte sig mycket bra. 
I september var det dags för säsongens sista tävling, den här gången på hemmaplan, Pirri var min kompanjon och vi tog hem två tredjeplatser och två vinster med tillhörande klubbmästartitlar. Det var också den här månaden som jag lite på skämt råkade halvlära Métisse att gå på toa på kommando, jag lärde mig knyta en pålstek, det var elitseriepremiär, jag körde stor traktor och omarrangerade i princip alla mina tavlor och rosetter på väggen.
Oktober var en sån där månad när egentligen inget speciellt hände, dagarna såg mest likadant ut med hästträning, matning och diverse annat skötselrelaterade saker. Dock började jag få ordning på Métisse fötter, jag införskaffade mig ett par nya glasögon, ett par episkt snyggrosa byxor och var lite skogsmulle nån dag här och där.
November kom och vintern också. Med snö på marken kunde jag rida Métisse lite mer och jag hann också med ett pass grotkörning from hell, att bryta sönder min fönsterstängning och drömma massvis med konstiga drömmar, bland annat.
Å så var vi framme i december. Så vad har hänt de senaste 30 dagarna? Jag blev kär, i en lemur.  Det har kommit snö. Å lite mer snö. Å ännu lite mera snö. Métisse och jag har börjat träna på galopp inne på banan och det går kanon. Julefriden innefann sig vid advent, lite jobb har hunnits med och framförallt en hel del härjande i snön med hästarna.
Nu står vi inför ett nytt år, ingen kan veta vad som väntar men för all del, bring it on, år 2013 du är så välkommen.
 
 
 
| | Kommentera |

Its the end of the.. year, part one

Såhär på årets sista dag känns det väl som att det är dags för någon slags summering av det som varit, det känns som att det bästa sättet att tackla det hela är att ta det i två delar så här kommer part one.
 
Vi började året bra med lite jobb och med ett juniorlandslag i hockey som spelade matcher som fick en att tro att hjärtinfarkten var nära, men det löste sig så fint att det till slut blev ett episkt JVM-guld. Sen började verkligheten igen och med det också skolan. Resterande dagarna förflöt i ett virvarr av plugg i alltifrån mikrobiologi till preparatsök, hundpromenader och matlagning.
 
 
Februari började kallt, i skolan påbörjades det projektarbete, jag fyndade på ÖoB lite nu och då, mer hundpromenader och kälkbacksbesök avklarades och det var även denna månad vi gjorde den långa vandringen efter en alldeles speciell choklad. Efter en promenad på dryga 12 km där vi besviket fick inse att vi inte hittat åt den gick vi in på affären i grannhuset och där fanns den. Tala om att bränna bort kalorierna innan man ens köpt in dom. Det var också månaden jag gjorde ett personlighetstest och bland annat fick resultatet "ISFJ's are truly warm and kind-hearted, and want to believe the best of people.", införskaffade kanske det snyggaste kreditkortsetuiet ever och passade på att fylla år och därmed få awesome pimp-my-horse-saker i gult.
 
I mars blev det äntligen slutspel för modo, även om vi inte kom dit av egen maskin, Jag passade också på att under sportlovet klä upp Métisse och fota i hennes tävlingsutstyrsel, earth hour kom till umeå och mitt miljölöfte om att duscha kortare och kallare var väl inte sådär jätte genomtänkt efter all. Skolarbetet fortsatte och mitt i alltihopa klickertränade vi hönor till att gå runt koner och välja färger.
 
Mars sprang iväg och rätt som det var blev det april, det innebar påsklov och en hel del hästträning, förutom att rida så mycket som möjligt jobbade jag och Gin med vårt freestyleprogram. Våren började knacka på och Métisse tappade tänder som aldrig förr.
 
Maj kom med säsongsstart för tävlingar och såklart Métisse och Cactus födelsedag. Tävlingen slutade bra, två klasser, två vinster. I skolan var det full fart, lydnadsträning, assistenshundsmoment, projektredovisningar och diverse annat, dock klämde vi in en hemresa vid kristi himmelfärdsdag och då var det hästjobb för hela slanten, årets andra tävling var nämligen inplanerad i juni. Det var också här som jag skaffade mig ett par glasögon för nästan inga pengar alls.
 
I juni var det dags att runda av utbildningen, lite jobb för att få in cash och sen var det bara att packa ihop allt och säga hejdå till sig själv som umebo. Det vart även hårdträning ett par dagar innan det var dags för tävling igen, den här gången tvådagars och med två hästar.  Pirri kämpade på och blev 2, 3 och 4 medan Métisse blev 1,1 och 2 :a i sina klasser. Annars blev det sommar och med det bland annat ridläger, vi gjorde också en fin midsommarfotning och på något outgrundligt sätt försvann i samband med det mina glasögon spårlöst.
 
 
To be continued..
| | Kommentera |

Det är lätt att tappa tron

Mina vänner snart är det här året slut!
 
Métisse och jag klickertränade lite imorse, eftersom vädret bestämde sig för att det skulle bli nått vårskitaktigt så ides jag inte försöka göra någon mer avancerad träning än så. Det går framåt i alla fall och det är ju bra.
 
Dessutom har jag varit ute och sprungit en sväng, yep inte det bästa vädret kanske men det gick över förväntan. Nu ska det nya året inledas med lite ordning i träningen, både konditions och styrkemässigt. Eftersom jag har lite roliga akrobatiska grejor jag vill lära mig gäller det att jag först blir stark som en oxe.
 
| | Kommentera |
Upp