Its the end of the.. year, part one

Såhär på årets sista dag känns det väl som att det är dags för någon slags summering av det som varit, det känns som att det bästa sättet att tackla det hela är att ta det i två delar så här kommer part one.
 
Vi började året bra med lite jobb och med ett juniorlandslag i hockey som spelade matcher som fick en att tro att hjärtinfarkten var nära, men det löste sig så fint att det till slut blev ett episkt JVM-guld. Sen började verkligheten igen och med det också skolan. Resterande dagarna förflöt i ett virvarr av plugg i alltifrån mikrobiologi till preparatsök, hundpromenader och matlagning.
 
 
Februari började kallt, i skolan påbörjades det projektarbete, jag fyndade på ÖoB lite nu och då, mer hundpromenader och kälkbacksbesök avklarades och det var även denna månad vi gjorde den långa vandringen efter en alldeles speciell choklad. Efter en promenad på dryga 12 km där vi besviket fick inse att vi inte hittat åt den gick vi in på affären i grannhuset och där fanns den. Tala om att bränna bort kalorierna innan man ens köpt in dom. Det var också månaden jag gjorde ett personlighetstest och bland annat fick resultatet "ISFJ's are truly warm and kind-hearted, and want to believe the best of people.", införskaffade kanske det snyggaste kreditkortsetuiet ever och passade på att fylla år och därmed få awesome pimp-my-horse-saker i gult.
 
I mars blev det äntligen slutspel för modo, även om vi inte kom dit av egen maskin, Jag passade också på att under sportlovet klä upp Métisse och fota i hennes tävlingsutstyrsel, earth hour kom till umeå och mitt miljölöfte om att duscha kortare och kallare var väl inte sådär jätte genomtänkt efter all. Skolarbetet fortsatte och mitt i alltihopa klickertränade vi hönor till att gå runt koner och välja färger.
 
Mars sprang iväg och rätt som det var blev det april, det innebar påsklov och en hel del hästträning, förutom att rida så mycket som möjligt jobbade jag och Gin med vårt freestyleprogram. Våren började knacka på och Métisse tappade tänder som aldrig förr.
 
Maj kom med säsongsstart för tävlingar och såklart Métisse och Cactus födelsedag. Tävlingen slutade bra, två klasser, två vinster. I skolan var det full fart, lydnadsträning, assistenshundsmoment, projektredovisningar och diverse annat, dock klämde vi in en hemresa vid kristi himmelfärdsdag och då var det hästjobb för hela slanten, årets andra tävling var nämligen inplanerad i juni. Det var också här som jag skaffade mig ett par glasögon för nästan inga pengar alls.
 
I juni var det dags att runda av utbildningen, lite jobb för att få in cash och sen var det bara att packa ihop allt och säga hejdå till sig själv som umebo. Det vart även hårdträning ett par dagar innan det var dags för tävling igen, den här gången tvådagars och med två hästar.  Pirri kämpade på och blev 2, 3 och 4 medan Métisse blev 1,1 och 2 :a i sina klasser. Annars blev det sommar och med det bland annat ridläger, vi gjorde också en fin midsommarfotning och på något outgrundligt sätt försvann i samband med det mina glasögon spårlöst.
 
 
To be continued..
| |
Upp