Stop

Ja jösses, gårdagens ridtur blev en blöt historia vill jag tala om. Jag red iväg i godan ro, efter cirkus halva vägen började det regna, först lite flister bara men till slut var det ganska stora och ganska många droppar som föll ner på mig och Métisse. Väl hemma var jag rätt blöt, men vad gjorde väl det, det var ganska varmt regn så jag överlevde.
 
Idag fick vi besök av två hästar "utifrån" så då passade jag på att rida inne på banan, Métisse tyckte att det var lite spännande men skötte sig mycket bra under hela passet. Lite väl spännande blev det när hon blev själv tillsammans med en av hästarna men förutom att försöka dra sig närmare och på det hela tiden gå emot mina hjälper gjorde hon inget annat så efter att vi kommit överens om att man faktiskt ska gå åt det håll som jag ber om gick det finemang resten av tiden.
 
Något som är mindre roligt är att min häst verkar ha badat i kåda. Hela manen är full, för att inte tala om hela huvudet och ja för den delen typ resten av kroppen. Känns nästan som att mitt nöje nån dag framöver kommer bli att smöra in min häst.. Yey. Men vad gör man inte, i september ska det vara showmode och lämnar jag all den här skiten på hästen tills dess kommer det inte bli roligt.
 
muppen i fråga minus all kåda
 
| | Kommentera |

Yrkeskompetens - check

Halleluja! Idag var det dags för mig att göra mitt yrkeskompetensprov och tänka sig det gick precis som det skulle. Det var en hel del kluriga frågor, men efter att jag hade vänt och vridit och analyserat sönder skiten hade jag iaf svarat på alla och resultatet kom tillbaka som godkänt. Grymt skönt att ha det där bortgjort, nu är det ju bara CE provet kvar men det är ju faktiskt inom ett mycket smalare område och på så sätt mycket lättare.
 
Nu har jag hunnit med att rida ut en sväng med Métisse, hon har ju stått i två dagar så jag kände att det var på tiden att ta ut henne och låta henne göra av med lite energi så vi tog en lite längre uteritt med mycket trav och lite galopp.
 
Sen tog Ginzan och jag en promenad och fy så trist det är när det blir mörkt såhär på kvällarna igen. Visst nu var det ju mulet också och det gör en hel del men i alla fall, sommaren får gärna stanna en bra stund till.
 
 
| | Kommentera |

hömisshandel

Åh fy faen säger jag bara, idag har vi kört så det bara rykt om det, bokstavligt talat.
 
Höbalning har stått på schemat idag. Eller ja inte bara balning utan balning och intag av alla balar som vi gjort.
 
Tänka sig att vi i år lyckats med att kunna få bala direkt från lägdan, det kräver ju sina dagar med sol nämligen och i år efter att pappa kört så det rykt och fått torken full körde han ännu lite till och det gick ju fint det. Planen var alltså bala, kasta upp, köra hem de 1,8 km hit och stapla in.
 
Så förloppet idag har sett ut som följer. Pappa har balat, Kent körde andra traktorn med balvagn, jag gick bredvid och kastade upp balarna och Elin har staplat. Efter 116 bal vart det fullt, då bytta vi fordon till cittran och släpvagnen, knökte in 27 stycken, sen blåste vi hem med båda ekipagen, kastade i oss lunch, staplade in allt och så kuskade vi iväg tillbaka.
 
Började fylla balvagnen igen, kom på snilleblixten att vi kude använda oss av självlastarvagnarna att stapla i, självklart tog snöret till balarna slut, jag burnade hem så att Kent kunde ta en bil på expresse ner till stan och fixa nya, burnade upp igen lagom till att de andra hade backat in balvagnen i flishuset och dragit ut självlastarvagnen. vi fyllde den vagnen, drog iväg hem, käkade middag, lastade ur och så åkte vi upp igen nu med nya snören till balmaskinen. Montera dom på plats och så bara köra. Så småningom när andra traktorn kom ikapp var det bara att börja stapla in i den igen, lagom tills detta fick vi förstärkning av Maria. När vagnen var full var även första lägdan tom och det vara bara till att köra in vagnen i flishuset också (märk väl att vi omreviderade vår ide med att ta hem allt eftersom det blev platsbrist hemma och tidsbrist över att få in allt). Sista vagnen kopplades på och fylldes och till slut bestämde vi oss att vi ska fan få upp alla balar från marken så då tog vi lastbilen som vi smart nog körde upp imorse och fyllde den också.
 
Ja å där är vi nu, lastbilen fick åka med hem och så slängde vi ur balarna, som var exakt hundra till antalet. Nu ligger det cirkus 300 bal här hemma och gosar sig och runt 200 stycken uppe i studsviken.
 
Varmt har det varit, och stickigt, mina armar och ben ser lagom fina ut då jag haft shorts och linne, musklerna lär vara lite möra imorgon men det var det banne mej värt det.
 
Imorgon ska hästarna iväg till björnsjö och gå på ponnyridning där, tjoho, dags att sova så man hinner ladda upp inför det med andra ord..
 
 
| | Kommentera |
Upp