Dilemmat med att sova och gå å lägga sig

Alltså. Det är ett svårt dilemma detta med att gå å lägga sig. Oftast när jag sitter på kvällen och filurar känner jag såhär, näe jag vill inte sova, för när man väl går och lägger sig ja då är det ny dag på ett kick och det orkar man ju som inte med för man vill ju ha kvar den dagen som är så att man kan hinna med allt man tänkt.
 
Men, då kommer som nästa problem. Hur mycket man än vill så blir det ju en ny dag i alla fall, och allt som oftast så måste man ju göra nått under den nya dagen. Har man då skjutit på att att sova ja då blir man ju som en levande zombie och så blir allt döjobbigt på den nya dagen också,
 
Så då är frågan, är det värt att dra ut lite extra på de lediga timmarna och vara lite trött, eller ska man helt enkelt bara ta piskan och tvinga sig själv till sängen?
 
Det mina vänner, det är en svår fråga utan glasklart svar.
 
| | Kommentera |

Radioactive

Hur kan hela helgen ha försvunnit redan? Två dagar är på tok för lite måste jag säga.
 
I vilket fall har jag hunnit med en hel del idag, långpromenad med Ginzan, biltvätt, stängsling, en kort showmanshipträning med métisse och på det tillhörande dusch med fotografering.
 
Jag måste säga att min häst är väldigt behändlig ändå, när vi varit ute och tränat lite borstade jag igenom henne och kände att det nog var dags att tvätta ur manen innan det blir som värst med insekter då det finns risk att mycket man blir bortkliad om den är skitig och ihoptjorvad.
 
I vilket fall så tog jag in henne och började med att bara ta en svamp och försöka få in schampo i manen men efter ett litet tag kände jag att nä, det får nog bli en heltvätt det här så jag blaskade helt enkelt på hela hästen och inte brydde sig Métisse om det. Det slutade iaf med en lite mindre skitig och jävligt mycket blankare häst.
 
Måste ju ändå säga att teamworket som metspöet och jag har är något utöver det vanliga. När jag tvättar hennes ansikte vet jag att hon inte gillar att det rinner och framförallt inte om det far i ögonen (vem gillar det egentligen) så därför brukar jag säga åt henne att hålla upp huvudet så att vattnet liksom rinner på sidorna. Nu är det ju inte så att hon gör det helt frivilligt därför måste jag hjälpa henne, oftast brukar det vara som så att jag får hålla en hand under hennes huvud och sedan försöka manövrera min utrustning med den andra vilket innebär att jag alltid blir dyngsur. Idag provade vi en ny version, jag satte upp ett ben på väggen och hon fick lägga huvudet ovanpå det så fick jag iaf båda händerna fria. Dock en aningens svårt för balansen, men vad gör man inte för sin kamrat liksom.
 
| | Kommentera |

Är det inte konstigt så säg

Så har den här dagen flygit iväg också. Kan ju vara så att jag tog en liten sovmorgon också, men det ska man passa på att göra medan man kan faktiskt.
 
När jag väl klivit upp tog jag en cykel och drog iväg på tårtfixeri. Den här gången var det en morsdagstårta som stod på tur, eller ja egentligen två, och jag törs nog säga att jag har det bästa jobbet i processen - diskare. Som diskare ansvarar man ju även för att se till att provsmaka det som finns kvar i skålarna av fyllningar och whatnot, lätt mest värda jobbet ever.
 
Dessutom hann vi klämma in den vanliga lördagsträningen (som jag för övrigt har legat efter i eftersom jag inte varit hemma) och filosofera lite i solen innan vi filosoferade ännu mera över tävlingsplanering som avrundning av dagen. Inte helt fel om jag får säga det själv.
 
 
 
| | Kommentera |
Upp