2,4,6,8 Bäverhojt!

Åh herreje. Idag har jag 1. Slipat taket, eller ja det jag hade spacklat i taket. 2. Målat taket och lite väggar.
 
Låt det sjunka in så ska jag gå och ta mig en dusch, jag har hört att värme ska vara bra mot döda muskler så vi provar väl på det.
 
Söt metspö
| | Kommentera |

Renaultiserad

Tala om att bli hjärntvättad av reklam, prova då att se på en kanal som förvisso inte har så långt reklamavbrott, men där varje avbrott innehåller exakt samma reklamsnuttar. Ikväll har vi fått våran beskärda del av Nissan note, 3 s supersnabba bredband och Renault Mégane och Clio. Kul att veta, aj know. 
 
Annars då. Spacklingen går framåt. Imorgon ska jag ta det hela till nästa level och kanske till och med börja att måla lite. Extreme makeover, pannrums edition oh yeah.
 
Gårdagens Métisseträning tänkte jag skulle bli ett lugnt pass med lite longering över bommar, men jag hann inte mer än värma upp och be henne börja trava innan hon brände iväg i hopp och studs med liten häst och nånstans där kände jag att det var ett bra tillfälle att hämta kameran och släppa lös vilden så jag kunde passa på att fota lite.
 
Tror att den lilla tanten tyckte det var ganska najs med ett icklerigt underlag för jädrar som hon flög, det var mer häst i luften än på marken. När hon hade busat av sig tog vi tag i lite galoppbommar innan vi skrittade av och avslutade.
 
Idag fick vi vara turledare på uteritten med en hög ridskolebarn. Métisse skötte sig ypperligt, hon gick på i lagom maklig takt, fastän det var en snespringande frustande Fernando bakom mest hela tiden, när vi travade var det lagom jogg tempo och när vi gatt stanna för några hästar fick lite krupp stod hon mycket tålmodigt och väntade och när det i samma veva kom en lastbil tog vi ansvaret att stå längst ut mot vägen och istället ha cräjzy horsesarna i diket och det gick finemang. Inte ens när vi fick en supersnabb häst framför oss brydde hon sig om att försöka gå ikapp utan hon fortsatte bara i sin egen takt, muy bien.
 
 
...?
| | Kommentera |

Majgad

Jag måste bara dela med mig lite här. Pirjo har ju varit typ.. vad ska man säga. Ganska ovillig att göra galoppombyten, det har liksom blivit stelfrusen spänd häst så fort man bett om ett och en bra dag har det resulterat i ett halvknaggligt avbrott till trav och sen en spänd ny galopp på det.
 
Men tydligen hade han för ett tag sedan bestämt sig för att han nu kan göra vanliga galoppombyten. Jag har inte själv kunnat bevittna det hela, men idag fick jag minsann uppleva det.
 
Jag tog ut the man och tänkte rida en sväng barbacka, så jag hoppade helt enkelt upp och red fram lite. Han hade lite spring i benen och var väl lite halvstel sådär som Pirri lätt blir, men han gjorde ju som jag sa så efter lite trav och galopp kände jag att jag skulle prova att rida lite utan träns.
 
När han var som mest skev för typ två år sen eller när det nu var, provade vi det och det gick superbra förutom att han bara fattade en galopp, så fort jag bad honom fatta den andra galoppen så bara vände han håll eller fortsatte trava. Jag kunde ju som inte göra så mycket med bara halsrem, det var lite då jag insåg att det var något som verkligen inte stod rätt till i hans kropp. Men i vilket fall, tillbaka till dagen.
 
Jag tog av tränset och använde tygeln som en halsrem och det gick ju bara fint att styra omkring där som jag ville, traven gick finemang så jag provade lite galopp och det gick ju också alldeles bra så då tänkte jag för mig själv att ja men vi provar väl och ser om mannen kan bjuda på ett galoppombyte, så jag vände in snett igenom och så när vi nästan var nere satt jag bara om och tro på fan att hästkraken bytte galopp. Bara för att vara säker på att det inte skulle vara en engångsföretelse så gatt jag ju prova en gång till lite senare och det funkade då också.
 
Det tar sig, som mordbrännaren brukar säga. Men lite förvånad blev jag allt, från spända struttkassa ogaloppombyten till att han bestämt sig för att det går att göra alldeles vanliga galoppombyten i bara halsring. Ibland blir man inte klok på den där hästen..
 
 
| | Kommentera |
Upp