Halleluja

Varför går tiden mycket fortare i stallet? Åkte ner vid typ halv sju, kvart över tio var jag hemma igen och hade du frågat hade jag väl trott att jag kanske varit där i typ 1 1/2 timme.
 
Först borstade jag igenom fröken fläck ördentligt, kammade ut hennes ostyriga svans och gjorde ett nytt försök till att få hennes man att ligga ner istället för att stå rätt upp. Sen slängde vi på alla grejer och gick ut på ridbanan och red lite. Först var det väldigt segt och lite fundersamt framförallt i traven, men efter lite jobb insåg hon att det faktiskt var lättast att lyssna på vad jag bad henne om. Så började vi också lite med att be henne ställa sig lite plus att söka sig nedåt. 
 
Sen var det dags för metspöet och hon var väldigt otålig, stod och stampade inne i sin box medan jag höll på med Modezty. Bytte sadel och tog den bredare, oklart om det var någon skillnad eftersom hon inte blev tillräckligt svettig för att se några svettmärken på schabraket den här gången. I vilket fall så fick jag hjälp av Elisabeth och idag gick det lika bra som det gick dåligt i förrgår. Egentligen så satte vi mest fokus på att få avsaktningar och igångsättningar mellan skritt och trav att fungera perfekt, avsaktningarna gör hon riktigt bra, medan igångsättningarna från början inte var "med bakbenen". Men, det tog sig där också och när det fungerade och jag bad om galopp ja då galopperade häststöket bara. Till och med såpass att vi kunde klämme in två fattningar per voltvarv och be om fattningar från skritt och få en med bara nått litet travsteg mellan.
 
En bra dag på hästfronten kan man säga, satt imorse och funderade på hur jag skulle pimpa mitt tävlingsträns också, så snart blir det mer bling på det också. Det kan aldrig bli för mycket strass måste jag ju säga!
 
 
 
| | Kommentera |

money money money

Så sitter man här på jobbet igen fastän man är ledig. Fast ett litet extrapass på sin ledigvecka har aldrig skadat någon, pengar tackar man inte nej till!

Hästarna gick ut tidigt imorse och jag väckte både kungen och lilla métisse som tyckte jag var ett par timmar för tidig. Så kan det vara. Ikväll blir det som sagt klättring för lilla grå och så får vi se vad jag hitter på med den stora fläckiga. Den dom lever får se!

| | Kommentera |

Fram och tillbaka

Söndag och en vecka närmre tävlingen. Red Métisse ikväll och det gick sådär, första delen av passet gick kanonbra, vi jobbade mycket med förflyttningar, både bak och framdel, lite kontraställda volter och diverse annat småroligt jag kunde tänka ut, bara för att få henne mjuk och fin. 
 
Sen när vi började trava hade hon en sjujävla fart och det försökte jag mest jobba igenom, volter, vända igenom volter, avsaktningar igångsättningar och såvidare helt enkelt lite hjärngympa. Till slut fick jag till vad som jag tyckte var mycket bättre, inte så rusat utan en mer jog-aktig trav utan att för den delen vara jog. Hade jag haft facit i hand hade jag slutat där men jag tänkte att jag skulle öva på galoppfattningarna men det blev ju bara blaj. Damen var inte alls på humör för några galoppfattningar utan började bara sin vanliga "springa som en besatt" istället för att fatta galopp. Jag fick göra det bästa av situationen och helt enkelt försöka få nått mellanting till en bra fattning och sen ge mig där, men det satt långt inne, till slut fick jag hoppa av för att få henne att fatta galopp i högervarvet och i vänster varv blev det en halvspringig variant av galoppfattning men det var ju bättre än ingenting.
 
Sen travade vi av och gick in helt enkelt, ingen ide att nöta när det är på det där viset, imorgon har jag planerat att ta henne ut och klättra och det tror jag det får bli också. Lite paus från ridandet och så tar vi nya tag på tisdag med galoppen helt enkelt.
 
 
| | Kommentera |
Upp