Story of my life

Börjar göra iordning maten - tänker att jag ska vara duktig och duka medan det kokar, på så sätt sparar man ju en massa tid. Börjar duka bordet - ser att värmeljusen är slut, lika bra att sätta dit nya direkt. Går tillbaka och rör lite i maten - kommer på att jag skulle fixa värmeljus.
 
Öppnar burken med ljus - ser att det bara finns ett kvar men hittar förutom ljusen även kartnålar som jag en gång i tiden trodde att jag hade, men sen inte hittade och således inbillade mig själv att jag inte hade men det hade jag visst. Börjar sätta kartnålar på mina foton som jag hängt upp på väggen provisoriskt med en tejplösning - kommer på att jag faktiskt höll på att laga mat.
 
Rör lite i kastrullerna - ser hälften av kartnålarna på bänken - inser att såhär blir det alltid - sätter mig vid datorn för att reflektera över det hela - kommer på igen att jag faktiskt gör mat.
 
Summan av kardemumman. Nä jag har förresten ingen. Det är ba såhärnt det är. Men man får ju mycket gjort.
 
Eller ja lite gjort på många olika ställen på kort tid är kanske mer korrekt.
 
 
 
| | Kommentera |

And the winter is coming..

Så vaknade man upp till en söndag med ett lätt snötäcke. Inte lika kallt idag som igår förvisso, men desto vitare på marken. Igår drog vi en sväng till Gällivare och handlade både det ena och det andra och så hann vi hälsa på Elin en sväng också.
 
Imorse efter att hästarna käkat upp sin frukost fick jag hjälp av min fina vän att borsta och fota min häst lite. Gråtrist väder men vi tog en liten promenad ner till älven så de blev riktigt bra i alla fall, perfekt till årets fotobok som jag snart måste göra klar också.
 
 
 
 
 
 
| | Kommentera |

Every end has a new beginning

Det är väl lite så att allt här i livet måste ha ett slut och så blev det även för jobbet den här gången. Northland har ju gått halvdåligt länge och i ett försök att inte konka så beslutade dom för inte mer än typ en vecka sen att stänga ner produktionen i gruvan.

Utan malm behövs ju inte heller malmbilar som rullar fram och åter så iochmed det så blev vi alla på företaget uppsagda i princip på stående fot. 

Det hela kändes ju som lite bisarrt och innan jag hunnit fatta det själv så hade jag fått erbjudande om ett nytt jobb. Det var ju inget svårt val så nu sitter jag här och har gjort klart min första arbetsvecka.

Istället för att transportera malmdamm som jag så fint kallar det kör jag numera omkring i en gruvtruck och transporterar upp malmen till krossverket istället. Lite annorlunda men ändå inte.

Leveäniemis dagbrott är 110 m från topp till botten och det har pumpats bort 30 miljoner kubikmeter vatten för att kunna få fram malmfyndigheterna

Well spännande med nya utmaningar här i livet även om det såklart är dötrist med att malmmaffiagänget på cliffton kommer splittras och att vi aldrig fick chansen att provköra alla nya fina vägar dom gjort. 
| | Kommentera |
Upp