Påskhäst

Riktigt härligt vårväder här idag. Strålande sol, blå himmel och 7-8 plusgrader. Jag passade på att åka till stallet två gånger idag. I förmiddags red jag ut en sväng barbacka, filurade omkring i grusgropen och hittade en stor plan yta med sandbotten som var perfekt som "ridbana" så jag var bara tvungen att prova att galoppera lite och tänka sig att fattningarna i båda varven var inga problem. Halleluja! 
 
När vi var hemma igen tricktränade vi lite, i lördags började vi med att buga lite. Métisse kan lyfta foten men skiftar ännu inte vikten bakåt så vi kommer neråt liksom, men med lite hjälp kom vi över den tröskeln så idag började hon bjuda till riktigt fina viktförflyttningar bakåt. Tror inte det är långt kvar tills dess att hon faktiskt kan ta sig ner hela vägen. 
 
Vi fick även träna in ett nytt trick, hon är ju väldigt lätt att flyta bort från mig med hjälp av spöet, men nu tränade vi in att hon ska flytta rumpan mot mig om man duttar ovanpå korset typ. Hon fattade snabbt vad som gällde så vi fortsatte med sidepass mot mig när jag backar, så det tränade vi också lite på idag och det gick såå bra. Guldstjärna till fröken. 
 
I eftermiddags skulle jag tillbaka för att fodra, så då passade jag på att ta in henne, borsta, prova att fläta lite och försöka fota lite påskbilder. Det gick ju sådär när man var själv. Métisse var mer intresserad av att äta allt det gamla gräset. Haha jaja. Är man en prinsessa så är man. Jag ides inte bråka mer men några hyffsade fick jag i alla fall. 
 
| | Kommentera |
Upp