Saddle up

En liten kort recap från gårdagen - vi körde genrep inför uppkörningen och ja det gick väl inte sådär jättebra just körningen men tro det eller ej, backningen gick faktiskt helt okej. 6 minuter tog det innan jag var inne och det var utan större problem. Man ska ju alltid ha en positiv bild i huvudet innan man ska göra nått och det blev ju kanon iaf.
 
Efter lite städning av bil tog jag mitt pick och pack och rullade hemöver. Först hälsade jag på chiefen i sitt nya boende och sen rullade jag vidare hemåt.
 
Idag tog jag tag i det roiliga görat prova nya grejer på hästen. Så efter lite borstning fick Tissan en ren filt på sig och så testade vi både hennes nya gula bomullstäcke och det fina gula fleecetäcket och halleluja - båda passade supert. Jag var rädd att det skulle vara lite stort fram i bogen men det verkar bli alldels lagom. Perfekt då slipper jag göra några justeringar på det inför tävlingen.
 
Red en sväng på banan också och det gick bara fint, tog med några godisar och övade på att rygga uppsuttet, rakt och utan att tveka med andra ord och det kändes som att vi fick till det riktigt bra. Efter att vi hade travat ganska mycket på bara stora volter/serpentiner och fyrkantsspåret jobbade vi lite inför horsemanshipen, alltså korta avstånd och övergångar. Lite trögt från skritt till trav, men nedåt alltså till avsaktning och halt går det ju som smort.
 
Jag måste bara vara noggran så att det blir en rak halt så att jag varken sitter eller tittar snett för då börjar hon lätt tänka att det är vändningar eller rygga vi ska göra och vinglar lite istället för att bara stå helt still.
 
Som slut fick hon galoppera lite lös, hon var inte jätteengagerad direkt så det blev några fattningar i varje varv mest för att hon skulle få mjuka upp de musklerna också och som finish på det hela gjorde jag ett showmanshipmönster med henne lös.
 
Nu ska jag gå och göra något annat roligt nämligen prova lite tävlingskläder. Yey!
 
 
| | Kommentera |
Upp