Halleluja

Varför går tiden mycket fortare i stallet? Åkte ner vid typ halv sju, kvart över tio var jag hemma igen och hade du frågat hade jag väl trott att jag kanske varit där i typ 1 1/2 timme.
 
Först borstade jag igenom fröken fläck ördentligt, kammade ut hennes ostyriga svans och gjorde ett nytt försök till att få hennes man att ligga ner istället för att stå rätt upp. Sen slängde vi på alla grejer och gick ut på ridbanan och red lite. Först var det väldigt segt och lite fundersamt framförallt i traven, men efter lite jobb insåg hon att det faktiskt var lättast att lyssna på vad jag bad henne om. Så började vi också lite med att be henne ställa sig lite plus att söka sig nedåt. 
 
Sen var det dags för metspöet och hon var väldigt otålig, stod och stampade inne i sin box medan jag höll på med Modezty. Bytte sadel och tog den bredare, oklart om det var någon skillnad eftersom hon inte blev tillräckligt svettig för att se några svettmärken på schabraket den här gången. I vilket fall så fick jag hjälp av Elisabeth och idag gick det lika bra som det gick dåligt i förrgår. Egentligen så satte vi mest fokus på att få avsaktningar och igångsättningar mellan skritt och trav att fungera perfekt, avsaktningarna gör hon riktigt bra, medan igångsättningarna från början inte var "med bakbenen". Men, det tog sig där också och när det fungerade och jag bad om galopp ja då galopperade häststöket bara. Till och med såpass att vi kunde klämme in två fattningar per voltvarv och be om fattningar från skritt och få en med bara nått litet travsteg mellan.
 
En bra dag på hästfronten kan man säga, satt imorse och funderade på hur jag skulle pimpa mitt tävlingsträns också, så snart blir det mer bling på det också. Det kan aldrig bli för mycket strass måste jag ju säga!
 
 
 
| | Kommentera |
Upp