Hypnotic

Nu är det dags att börja borsta tänderna noggrannare så man kan gå till tandläkaren med gott samvete och förhoppningsvis hela tänder.. Är det inte lite konstigt att man börjar tänka så här så fort man får en tandläkartid?

Idag tog jag och Pirjo en tur på ridbanan, han jobbade på riktigt bra. Han gör både öppnor och slutor utan något problem, även om dom går långsamt så gör han på rätt sätt och nu behöver man inte driva honom i varje steg så det är ju postivt. Han fixade faktiskt några steg i trav också i sitt sämre varv så det går åt rätt håll. En grej vi ska träna på är att galoppera olika figurer och vägar utan att byta galopp, han tror nämligen att så fort man rider upp på medellinjen eller gör en volt så ska man byta galopp efter ett varv, vilket gör att han bryter av till trav.

Bettan blir piggare och piggare, om några dagar kan hon nog gå tillbaka till den stora hagen, nu är hon lite ledsen och pratar så fort man kommer.

Jag känner att jag har varit lite off med mina bra väderprognoser och jag saknar dom faktiskt lite så här kommer en för idag. Det började lite bra med strålande sol och töväder som tusan, men nu är det grått och trist med måttlig vindbris.

Det är sånt man får ta när det är vår

Allmänt | | Kommentera |

it's a beautiful day

Idag har det minsann inte varit väder att klaga på, soligt och fint hela dagen, mysigt värre.

Teeri fick sig till och med en promenad bort till Bergsvägen och tillbaka, hon var riktigt duktig och kunde gå vid min sida utan att lukta på något under hela vägen tillbaka hem plus att vi tränade på att gå förbi Ginzan utan att bry oss om henne och det gick efter några gånger. Så idag har hon skött sig muy bien.

Idag har de tre hästarna som är fräscha fått gå lektioner, första timmen fick de sig en utetur, andra timmen jobb på banan. Molly börjar gå riktigt bra, styrningen på stångbettet går bara bättre och bättre så nu behöver vi bara slipa på bakdels och framdelsvändningar plus sidepass, men det ska nog komma det med.

Bettan är lite piggare idag i alla fall och har ingen feber längre plus att hon har börjat äta bättre nu så det är ju bra i alla fall.


Allmänt | | Kommentera |

Grr

Nu ligger Pirri dåligt till på pluskontot. Var ute med Teeri ett tag idag och så gick vi bort till hästhagen, vid grinden står lilla Bettan och när hon ser mig gnäggar hon så jag tittar lite närmare och vad ser jag.

Hela hon var dyngsur av svett, det droppade ur manen och hon stod och skakade, förmodligen både trött och kall. Jag spurtade iväg in med Teeri och hämtade grimman och en filt och tar in henne. På väg till stallet såg jag hur trött hon var, hon gick i slow motion och huvudet hängde. Sen var det bara in i stallet med henne, jag behövde inte ens knäppa fast henne fastän det låg hö på golvet..

In i garaget och hämta den stora värmefläkten och spurta på med full värme in i stallet och så plockade jag på henne Mollys fleecetäcke istället för filten. När jag började torka henne med handddukar såg jag dessutom att hon förmodligen blivit sparkad eller biten runt manken och halsen då det var stora knölar där.

Nu står hon inne tillsammans med Bestis och är nästan torr, plus att hon har ätit lite och det är ju bra. Måste snart gå ut och se hur det är med henne igen.

Imorse släppte vi Métisse och Molly på ridbanan för att se om vi skulle kunna släppa ihop alla igen utan att Tissan skulle börja dia. Först brydde dom sig ingenting om varandra, Métisse försökte till och med rymma ut genom djupsnön, men sen hälsade dom lite och så började Métisse bossa runt med Molly.

När dom hade sprungit ett tag ville Métisse ha mjölk och Molly sa inte ett dyft, hon bara stod där och lät henne hållas, där kan man ju tala om att avskiljning där stoet stöter bort fölet när dom är tillräckligt gammal aldrig skulle ha fungerat.








Miniarab 1 & 2


Rymmartissan som är jätteljus i en liten halvdiamant ovanför ögonen

Allmänt | | Kommentera |
Upp