inoff mariestad

Alltså. Vilken nationaldag Sverige bjöd på. Jag och Sveppo skulle på utställning som ni kanske minns och redan när jag åkte, vilket var lite tidigare än vi behövde, var det 26 grader och strålande sol.
 
Så det blev en varm dag kan man lugnt säga. Jag började med att försöka hitta nån plats med skugga vid vår ring, men det fick istället bli en uppstyrd skuggig plats med hjälp av ett paraply. Det hjälpte föga då det var över trettio grader i luften i alla fall. 
 
Nåväl, busdjuret var helt vild, så vi tog en promenad längs hamnen (förövrigt mycket fint ställe vi var på) kollade in Vänern, sen slog vi oss ner utanför våran ring och väntade. Å väntade och väntade. Till slut var det vår tur. Svea tyckte det var vaarmt, men sprang på fint, tyckte dock ej om när domaren skulle kolla tänderna - vi övar och övar här hemma- men det går trögt framåt för andra än mig. 
 
Fin kritik blev det, och eftersom vi än en gång var ensam i rasen så blev vi BIR och fick till våran förskräckning vänta kvar till bis-finalen eftersom bir-valparna gick direkt till BIS. Alltså var vi tvungen att sitta i värmen och vänta. Igen. Tills aaaallla raser var klara, och sedan var det gruppfinaler för alla vuxna hundar och sen, var det vår tur igen. 
 
Lagom till detta hade jag en hund som var trött, finitio, kastat in handdukarna så att säga. Hon låg i sin lilla bur, sov, och jag låg bredvid och vilade. Sen fick jag bara försöka väcka igång fröken som helst hade legat kvar. På med kopplet och in i ringen i full sol igen. Det var många valpisar så för varje 15 sek som vi fick stå där i ringen försvann energin mer och mer så till slut så stod hon i två sek, för att sen sätta sig igen. 😂 Tur i oturen så åkte vi ut i första gallringen så vi kunde försöka packa ihop oss och åka hem. 
 
Då kom ju nästa problem. En bil som stått i solen i  30 graders värme i typ 5 timmar är.. inte rolig på insidan. Svinvarm med andra ord. Äckelvarm och den skulle vi försöka oss på att åka hem i, när vi redan var alldeles för varma. Jag klarar väl mig, men stackars Sveppo hade det jobbigt redan innan vi hade kommit ur stan. Så jag åkte in på närmaste circle k, köpte ett paket frysta korvbröd och la som en kylmatta i hennes bur och då blev det bättre. Med alla rutor nervevade körde vi i brötet hem.
 
Nu blir det bildbomb
 
 
 
| | Kommentera |
Upp