Kors i taket

Shit jag är helt förvånad. Tog ut Pirjo och borstade av lite snö och slängde på honom reflexländtäcket. till min förvåning kunde jag ställe honom längs med sadelkammarbron för att hoppa upp också.

När jag väl var uppe tyckte pirjo, "nu går vi, nu går vi" men sen kom en traktor då blev det mer "shiet stå still, andas inte, rör inte en fena, då kanske den inte äter upp oss".  På väg nerför uppfarten var det lite bambi-pirjo för han kunde inte gå ordentligt för "älgarna är ju faktiskt där nere och inte kan lilla jag gå ensam dit". I vilket fall tog vi oss ner och ut på vägen och då gick det i en jäkla fart, jag trodde nästan ett tag att jag satt på Bestis.

Men så hände det, en mega mega farlig sparkåkare med en hund kom runt kurvan. Jag tyckte att han kunde gå men han tyckte "shit, jag står här en stund och försöker tänka mig härifrån så kanske jag försvinner" men jag tvingade honom att gå, då smög han fram och tryckte sig långt ut i diket som "jag smyger långt långt härute så kanske jag klarar mig, oj shit det var halt, satan jag kan inte gå så långt ut då kommer jag ramla och vara förlorad till monstret".

Däremot när vi väl hade kommit förbi så var det inte så farligt längre. Då var det istället bron som han skulle över och då tyckte han "du, kan vi inte vända hem, jag tror faktiskt inte att jag orkar gå så himla mycket längre". När han kommit över bron fick han en jäkla fart, han skrittade på värsta Bestis manér.

"Kan-inte-stanna-måste-gå-fortare-benen-hänger inte-med-jag tror-jag måste-trava"

Jag behövde bara sitta och försöka att inte frysa ihjäl istället för att driva största delen av tiden, det kan mycket väl vara första gången.

Allmänt | | Kommentera |

En god natts sömn

Jag tror inte jag har sovit så bra som jag gjorde inatt på flera månader. Det är helt sjukt, jag är alldeles utvilad. Jag vaknade inte en enda gång under natten och det mina vänner brukar jag. Jag är helt förvånad, kan knappt tro att det är sant faktiskt. Nog om mina sömnvanor.

Är det inte typiskt, nu när det inte är arktiskt kyla ute är det blåst istället vilket ju gör att det känns nästan lika kallt om inte värre.

Ska i alla fall försöka masa mig ut och ta ut Purjo på en kort tur, han börjar bli lite kokkobanan i huvdet då han har fått stått dom senaste dagarna. Jag trodde aldrig jag skulle få säga det här om honom, men jag tror faktiskt han är pigg. Kors i taket liksom, han har fått stå i några dagar och nu är han typ hyper i boxen och i hagen, man slutar aldrig att förvånas.

Nä men lite bilder på luleborna i hagen igår kanske?


Shamir spanar in älgkossan

Métisse tar skydd bakom mormor Bettan, notera älgkalven till höger och älgkon till vänster i bild

Den "lilla" kalven brydde sig inte alls om hästarna utan gick utan problem så här nära, jag tror Shamir funderade på att gå dit och hälsa men ångrade sig till sist.
Allmänt | | Kommentera |

Nästan vinst och luleåbor i hästhagen.

Oavgjort blev det idag. Bra det i alla fall dom andra matcherna gick som det skulle och vi spelar mot luleå på torsdag så då tar vi frölunda då istället.

Kallt idag med, man kan inte vara ute några längre stunder direkt.

Två älgar var och hälsade på i hagen idag, Shamir funderade nog allvarligt på att gå och hälsa på kalven som bara var några meter ifrån dom. Var ute med kameran och dom brydde sig inte speciellt mycket, däremot frös mina fingrar. Bilder kommer en annan dag, jag ids inte hämta kameran och ladda in alla bilderna nu :p

Jajamen känns bra det här!

Allmänt | | Kommentera |
Upp